23 dubna 2024
🇰🇷 Kongnamulguk 🇰🇷
Kongnamulguk je jednoduchá korejská polévka ze sójových klíčků, kterou můžete konzumovat po celý den a v mnoha variantách se podává jako banchan, tedy příloha k misce rýže. Mezi námi, rád si ji dělám ještě pálivější.
Co budeme potřebovat?
Sójové klíčky (používám mungo) - 400g, propláchnuté
Cibule - 1 střední, nakrájená na půlměsíčky
Dashi - 2 litry
Česnek - 4 strouřky, nasekané najemno
Gochugaru - 2-3 lžíce
Světlá sójová omáčka -2 lžíce
Rybí omáčka - 2 lžíce
Sezamový olej - 2 lžíce
Jarní cibulka - 4 kusy, nakrájené najemno
Pražený sezam - 4 lžíce, podrcený, aby se ještě uvolnilo aroma
Jak na to?
1. Do hrnce dejte klíčky, cibuli, česnek, gochugaru, světlou sójovou a rybí omáčku a dashi. Lehce promíchejte, přiklopte a dejte vařit na střední stupeň cca 30 minut.
2. Odklopte, podle potřeby dosolte nebo doslaďte a přisypte jarní cibulku. Nechte minutu probublat a stáhněte z plotny. Vmíchejte sezamový olej.
3. Podávejte posypané drceným praženým sezamem s miskou rýže a ředkvovým kimchi. A jestli máte chuť na nějaký další banchan, hurá do toho. Chuti se meze nekladou.
4. Dobrou chuť.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat