19 února 2021

🥢 Lepkavý bůček s kořením pěti vůní 🥢


Poslední dobou jsem neměl moc času vařit, tak dneska aspoň přikládám jednoduchou variaci na bůček v čínském stylu. Dá se jíst pořád, ale za týden bych asi neprošel dveřma. 😂


Co budeme potřebovat?

Vepřový bok bez kůže - 500g, nakrájený na tenounké plátky

Na marinádu:
Hoisin - 2 lžíce
Sójová omáčka - 4 lžíce
Shaoxing - 1 lžíce
Med - 1 lžíce
Třinový cukr - 3 lžíce
Česnek - 5 stroužků, prolisované
Zázvor - 4cm špalík, nastrouhaný
Koření pěti vůní - 1 lžička

Na zahuštění:
Tapiokový škrob - 1 lžička smíchaná s vodou v poměru 1:2

Jak na to?
1, Do pekáče dejte všechny ingredience na marinádu a promíchejte.
2. Bůček pokrájejte na plátky o šířce 0,5 cm. Přidejte do pekáče a promíchejte s marinádou. Nechte marinovat alespoň půl hodiny.
3. Troubu předehřejte na 180°C. Vložte pekáč a vypékejte. Pravidelně slévejte šťávu, dokud není bok celý obalený v karamelu.
4. Slitou šťávu provařte, přidejte tapiokový škrob s vodou a míchejte, dokud omáčka nezkousnte.
5. Podáváme s rýží a ozdobené jarní cibulkou a praženým sezamem.
6. Dobrou chuť

Tip:
1. Jako druhou variantu můžete bůžek smažit na pánvi, dokud se šťáva nezredukuje a bok krásně nezhnědne. ;-)
2. Protože mám rád pálivé, rád si přidám do marinády chilli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky