16 dubna 2024

🇰🇷 Chamchi-jjigae ssambap 🇰🇷


...aneb pálivá tuňáková dušenina. Potíte se rádi? Tahle rychlovka vám jistojistě přinejmenším způsobí rosení čela. No, a jestli ne, tak to chce víc chilli. 😍💥

Co budeme potřebovat?
Konzervovaný tuňák - 400g
Cibule - 1kus, nakrájená nahrubo
Kozí rohy - 2+2 kusy, nakrájené na 1-2 cm kousky
Jarní cibulka - 3 kusy, nakrájené na 1 cm kousky
Světlá sójová omáčka - 3 lžíce
Gochujang - 3 lžíce
Gochugaru - 3 lžíce
Česnek - 4 stroužky, nasekané nahrubo
Voda - 200ml

Jak na to?
1. Do hluboké pánve dejte tuňáka, cibuli, 2 nakrájené kozí rohy, gochugaru, gochujang a vodu. Lehce promíchejte, přiklopte a duste na střední strupeň 10-15 minut. Občas promíchejte.
2. Odklopte, přidejte jarní cibulku, kozí rohy a česnek. Nechte odkryté bublat cca 5 minut, ať se voda mírně odpaří a směr tak zhoustne. Případně nechte bublat ještě pár minut navíc.
3. Podávejte v zelných nebo salátových wrapech s rýží, kimchi a dalšími přílohami.
4. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky