Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat.
Co budeme potřebovat?
Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, nakrájené na nudličky
Cibule - 1 střední nakrájená na hrubo
Mrkev - Cca 3 střední, pokrájené na nudličky
Další zelenina dle chuti a nebo co dům dá - typicky zelí apod, nakrájené na nudličky
Chow mein nebo jiné vaječné nudle na smažení - 300 g
Na namarinování masa:
Světlá sójová omáčka - 1 lžíce
Bramborový škrob - 1 lžíce
Pepř- 1/4 lžičky
Omáčka:
Světlá sójová omáška - 3 lžíce
Tmavá sójová omáčka - 1,5 lžíce
Ústřicová omáčka - 2-3 lžíce
Cukr - 2 lžíce
Sezamový olej - 1 lžíce
Jak na to?
1. Zeleninu připravte, promíchejte ingredience na omáčku, maso pokrájejte na nudličky a přidejte k němu škrob, sójovou omáčku a pepř. Promíchejte a dejte stranou.
2. Nudle připravte podle návodu.
3. Mezitím na rozpáleném oleji zprudka osmahněte maso. Jakmile z 90% ztratí růžovou barvu, dejte na misku a pánev rychle vytřete papírovou utěrkou.
4. Rozpalte čistý olej, osmahněte cibuli, přidejte mrkev, případně další zeleninu. Za stálého míchání restujte než lehce změkne.
5. Přidejte nudle a následně i maso. Rychle promíchejte.
5. Přidejte nudle a následně i maso. Rychle promíchejte.
6. Přilijte polovinu omáčky, zamíchejte, dokud nejsou nudle kompletně hnědé. Omáčku nedáváme hned všechnu, aby se směs restovala a nikoli vařila.
7. Po chvíli restování přilijte zbytek omáčky, vypněte a nechte dojít.
8. Dobrou chuť.
Tip:
Omáčku můžete ozvláštnit dvěma lžícemi hoisin omáčky, chilli nebo chilli olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat