16 července 2023

🇰🇷 Kimchijeon 🇰🇷

 



... aneb lívanec z kimči.

Co budeme potřebovat?
(na dvě placky)
Kimči - 250g, nasekané na menší kousky
Šťáva z komči - 2 lžíce
Cibule - 1/3 nakrájená najemno
Jarní cibulka - 2 kusy, nakrájené najemno
Hladká (nebo kukuřičná) mouka - 150g
Voda - 150ml
Cukr - 1 lžíce (kdyby bylo kimči hodně kyselé)
Sůl - podle chuti
Olej na smažení

Jak na to?
1. V misce smíchejte všechny ingredience na hutnou hmotu.Kdyby byla moc tuhá, přidejte vodu nebo šťávu z kimči. V opačném případě přidejte trochu mouky.
2. Na vyšší střední stupeň rozehřejte olej na nepřilnavé pávni a polovinu směsi rozetřete po ploše. Osmahněte z obou stran.
3. Podávejte samotné nebo s čerstvě uvařenou rýží. Když si přidáte kimči nebo jinou nakládanou zeleninu, jenom dobře. 😊
4. Dobrou chuť



Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky