Co budeme potřebovat?
Hořčičné zelí - 400-500g - očištěné, nakrájené na 2cm kousky
- kdybyste neměli po ruce, použijte čerstvý špenát
Rajče - 1 střední, nakrájené na kostky
Červená cibule - 1 menší, nakrájená nadrobno
Zázvor - 2cm, nasekaný najemno
Čiipaprička - 1 celá,podélně překrojená
Římský kmín (celý) - 1/2 lžičky
Černé hořčičné semínko - 1/2 lžičky (jde to i s klasickým hořčičným semínkem)
Čertovo lejno - 1/4 lžičky - není podmínkou, ale krásně dochutí
Sůl na dochucení
Olej na smažení - 2 lžíce
Jak na to?
1. Na pánvi rozpalte olej, přisypte hořčičné semínko a římský kmín a cca 30 sekund porestujte. Přidejte zázvor a čilipapričku a lehce rozvoňte.
2. Přisypte cibuli, orestujte dozlatova a přidejte rajčat. Restujte, dokud téměř nezměknou.
3. Přidejte hořčičné zelí, čertovo lejno a sůl. Promíchejte a přiklopte Duste 5-10 minut, dokud zelé nepovadne.
4. Sundejte z plotny a můžete podávat s roti nebo čapátí, basmati, kouske nakrájené mrkve, červené cibulky a na případné dokyselení s kouskem citrónu. Čilipaprička na přikousnutí je volitelná. ;-)
5. Dobrou chuť.
09 října 2022
🇳🇵 Rayo ko Saag 🇳🇵
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat