09 října 2022

🇳🇵 Rayo ko Saag 🇳🇵



Co budeme potřebovat?
Hořčičné zelí - 400-500g - očištěné, nakrájené na 2cm kousky
 - kdybyste neměli po ruce, použijte čerstvý špenát
Rajče - 1 střední, nakrájené na kostky
Červená cibule - 1 menší, nakrájená nadrobno
Zázvor - 2cm, nasekaný najemno
Čiipaprička - 1 celá,podélně překrojená
Římský kmín (celý) - 1/2 lžičky
Černé hořčičné semínko - 1/2 lžičky (jde to i s klasickým hořčičným semínkem)
Čertovo lejno - 1/4 lžičky - není podmínkou, ale krásně dochutí
Sůl na dochucení
Olej na smažení - 2 lžíce

Jak na to?
1. Na pánvi rozpalte olej, přisypte hořčičné semínko a římský kmín a cca 30 sekund porestujte. Přidejte zázvor a čilipapričku a lehce rozvoňte.
2. Přisypte cibuli, orestujte dozlatova a přidejte rajčat. Restujte, dokud téměř nezměknou.
3. Přidejte hořčičné zelí, čertovo lejno a sůl. Promíchejte a přiklopte Duste 5-10 minut, dokud zelé nepovadne.
4. Sundejte z plotny a můžete podávat s roti nebo čapátí, basmati, kouske nakrájené mrkve, červené cibulky a na případné dokyselení s kouskem citrónu. Čilipaprička na přikousnutí je volitelná. ;-)
5. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky