11 srpna 2022

🇹🇭 Pad Pak Boong - Restovaný vodní špenát 🇹🇭

 



Co budeme potřebovat?
Vodní špenát - 150g, překrojený na napůl nebo na třetiny, případně nasekaná
Ćesnek - 6 stroužků
Čilipapričky - 3 kusy nebo podle chuti 😉

Na omáčku:
Fermentovaná pasta ze sójových bobů (tao jiew) - 1 lžíce
Ústřicová omáčka - 1 lžíce
Sójová omáčka - 1/2 llžíce
Bílý pepř - 1/4 lžičky
Cukr - 1 lžička
Olej - 2 žíce
Vodad podle potřeby

Jak na to?

1. Do hmoždíře dejte čilipapričky, podrťe najemno, přidejte stroužky česneku a nahrubo potlučte.Dejte stranou.
2. V misce promíchejte ingredience na omáčku, dokud se cukr nerozpustí. Dejte stranou.
3. V pánvi rozpalte olej na vysoký stupeň Přidejte česnek s čili a restujte, dokud česnek nezačne hnědnout.
4. Přidejte do vodní čpenát a omáčku. Pormíchejte, dokud není vodní špenát zcela od omáčky a
lehce povadlý. Pokud by byla směs hned "suchá", přidejte trochu vody.
5. Jakmile je špenát horový, okamžitě servírejte.
6. Podávejte s rýží.
7. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky