06 srpna 2022

🇮🇳 Kuřecí Tikka masala 🇮🇳


Co budeme potřebovat?
Na marinádu:

Kuřecí stehenní (případně prsní) řízky - 500g, nakrájené na kostky
Bílý jogurt - 250g
Česnek - 3 stroužky, nastrouhané
Zázvor - 2cm, nastrouhané
Garam masala - 2 lžičky
Sůl - 1/2 lžičky
Šťáva z půlky citrónu

Na omáčku:
Cibule - 2 střední, nakrájené na kostky
Rajčata - 3 střední rajčata, nakrájená na kostky nebo rozmixovaná
Česnek -3 stroužky, nastrouhané
Zázvor -2cm, nastrouhaný
Mletá kurkuma - 1/2 lžičky
Drcený kmín - 1 lžička
Mletý koriandr - 1 lžička
Garam masala - 1 lžička
Drcené čili - 1 lžička
Smetana ke šlehání - 150ml
Sůl - 1/2 lžičky
Koriandr - 1 hrst + trochu na ozdobu
Olej nebo ghí

Jak na to?
1. Ingredience na marinádu smíchejte v misce s masem a dejte n ahodinu marinovat.
2. Na hlubší pánvi rozpalte ghí. Do pánve naskládejte namarinované kousky masa tak, aby se osmahly. Když je naskládžte moc hustě, spíš je uvaříte. Jde nám o to, aby se maso zatáhlo a krapet i přištihralo. To nám dá dobrý základ omáčky. Osmahlé kousky masa vyndejte.
3. Do stejné pánve dejte cibulku a osmahněte dozlatova. Přidejte česnek a zázvor a rozvoňte cca 45 sekund. Poté přisypte kmín, garam masalu, kurkumu, mletý koriandr a vmíchejte, aby se kořeín rozvonělo, tedy cca 20 sekund.
4. Přidejte rajčata a drcené čili, promícejte a přiklopte. Duste 20 miunt dokud sms nezhoustne.
5. Vmíchejte smetanu a kuřecí maso, snižte na nižší střední stupeň a duste 10 minut do zhoustnutí.
6. Sundejte z plotny, přidejte hrst nasekaného koriadru a vmíchejte.
7. Podávejte ozdobené koriandrem s basmati rýží nebo plackami nán či rotti.
8. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky