...aneb salát ze zelené papaji. Jestkiže nemáte zelenou papáju, existují i varainty z mrkve nebo zelí. Dovedu si představit i kedlubnu.
Co budeme potřebovat?
Zelená papája - 500g, nastrouhaná
Česnek - 2 stroužky
Bird´s eye chilli nebo jemnější chilli paprička - 1-3 kusy, nastříhané na kousky
Palmový cukr - 1 lžíce, najemno nakrájený
Sušené krevety - 2 lžíce
Nesolené pražené arašídy - 50g
Zelené fazolové lusky - 100g, nakrájené na cca 3-4cm špalíčky
- fungují i hrachové lusky, ovšem je třeba je dobře potlouct nebo oloupat vnitžní stranu lusků
Cherry rajčátka - 5 kusů
Rybí omáčka - 2 lžičky
Limetková šťáva - 1 lžička
Jak na to?
1. V hmoždíři podrťte chilli a česnek do jemna. Přidejte arašídy a podrťte. Přidejte fazolky a zlehka potlučte. Dejte stranou.
2. Do hmoždíře dejte papáju a cherry rajčátka. Potlučte doměkka. Jde nám o to, aby ingredience pustily šťávu.
3. Vše dejte do misky. Do menší mističky dejte rybí omáčku, limetkovou šťávu, palmový cukr a promíchejte. Pžilijte k ostatním ingrediencím. Ideálně plochou stranou lžíce pomačkejte, aby se chutě pořádně promísily. Pořádně promíchejte a ochutnejte. Podle chuti přidejte rybí omáčku, limetkovou šťávu nebo palmový cukr.
4. Podávejte ihned po dokončení.
5. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat