Co budeme potřebovat?
Celé kuře rozdělené na prsa s kostí, dolní a horní stehna s kostí
Na mairnádu:
Bílý pepř - 1 a 1/2 lžičky
Koriandr celý - 2 lžičky, opražený
Citrónová tráva - 1 palice
Česnek - 5 stroužků
Světlá sójová omáčka - 3lžíce
Tmavá sójová omáčka - 1 lžíce
Rybí omáčka - 3 lžíce
Cukr - 1 lžíce
Voda - 120 ml
Olej - 2 lžíce
Omáčka ke kuřeti - Nam jim jeaw
Tamarindová pasta- 2 lžíce
Palmový cukr - 1 lžíce, najemno nakrájený
Rybí omáčka - 1 lžáce
Limetková šťáva - 1 lžíce
Drcené chilli - podle chuti
Šalotka - 1 cibulka, jemně nasekaná
Jarní cibulka - 1 kus, nasekaná najemno
Koriandr - 3 rostlinky, nasekané najemno
Mouka z opražené lepkavé rýže - 1 lžíce, lepkavou rýži opražte nasucho a poté podrťte v hmoždíři
Jak na to?
Marináda:
1. Do hmoždíře dejte bílý pepř a opražený koriandr. Podrťte, přidejte nahrubo nasekanou citrónovou trávu a česnek. Roztlučte. Následně přendejte hrubou pastu do misky a přidejte ostatní ingredience a míchejte, dokud se palmový cukr nerozpustí. Poté přidejte marinádu ke kouskům kuřete a marinujte alespoň 2 hodiny.
Omáčka ke kuřeti:
2. Do misky dejte ingredience na omáčku vyjma koriandru a jarní cibulky. Promíchejte, dokud se palmový cukr nerozpustí. Koriandr a jarní cibulku přidejte těsně před podáváním.
Grilování:
3. Namarinované kuřecí kousky ogrilujt nebo opečte dozlatova.
Servírování:
4. Podávejte s jasmínovou nebo lepkavou rýží. KOuskymasa namáčejte do omáčky Nam jim jeaw.
5. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat