Co budeme potřebovat?
Vepřový bok bez kosti a kůže - 500g, nakrájený na 1cm plátky
- lze použít i jiné druhy masa, ovšem pak se lehce změní pořadí - najdete v receptu
Thajská bazalka, případně bazalka pravá - 1 hrst listů
Zelené fazolky - 6-8 kusů, nakrájení na 2-3cm
Olej na smažení - 1 lžíce
Vejce - 2 kusy, na finální volská oka
Na marinádu:
Světlá sójová omáčka - 1 lžíce
Rybí omáčka - 1 lžíce
Bílý pepř - 1/4 lžičky
Limetková šťáva - 1 lžička
Na chilli pastu:
Větší, méně pálivé chlli papričky - 3 kusy, nasekané nahrubo
Bird´s Eye chilli - 1 kus, nasekaná nahrubo- pokud nemáte rádi moc pálivé, nahraďte méně pálivou papričkou nebo vynechte
Česnek - 4 stroužky, nasekaný
Na omáčku:
Rybí omáčka - 2 lžíce
Světlá sójová omáčka - 2 lžíce
Palmový cukr - 50g, nakrájejte ostrým nožem najemno
Jak na to?
1. Smíchejte ingerdience na marinádu, promíchejte s pokrájeným bůčkem a dejte marinovat na 20 minut.
2. Do hmoždíře dejte ingredience na chilli pastu a potlučte. Dejte stranou.
3. Smíchejte ingredience na omáčku a dejte stranou.
4. Na pánvi rozpalte olej a přidejte marinované maso. Restujte dozlatova. Sádlo z pánve slijte a nechte na pánvi s kousky bůčku cca 1 lžíci sádla. Pokud použijete jiné maso, rozvoňte prvně hrubou chilli pasta poté přidejte marinované maso.
5. Přidejte hrubou chilli pastu a rozvoňte.
6. Po cca 30-60 sekundách přidejte fazolky a omáčku. Restujte přibližně 2 minuty.
7. Vypněte plotku a při zbytkovém teple vmíchejte listy thajské bazalky.
8. Podávejte s jasmínovou rýží a přikryté volským okem.
9. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat