17 července 2022

🇰🇷 Hamburgery v korejském stylu 🇰🇷


 

Co budeme potřebovat?
Na 4 hamburgery:

Mleté hovězí s 10% tuku - 500g
Bílý pepř - 1/2 lžička
Pražený sezam - 1 lžička
Sůl podle chuti
Bulka na hamburgery - 4ks
Nakládaná ředkev- 100g, nakrájená na tenké plátky
Ledový salát - nakrájený najemno


Bulgogi omáčka:
Sójová omáčka - 120 ml
Gochujang - 1 a 1/2 lžíce
Česnek - 3 stroužky, strouhané nebo pasírované
Zázvor - 2 cm, nastrouhaný
Olej z praženého sezamu - 2 lžičky
Třtinový cukr - 2 lžíce
Rýžový ocet - 1 lžička
Jak an ní?
Do kastrůlku dejte ingredience a na střední stupeň nechte probublat do husta. Dejte stranou.


Kimči majonéza:
Majonéza . 200g
Kimči - 100g, najemno nasekané
Šťáva z kimči - 2 lžíce
Česnek - 1 stroužek, nastrouhaný
Cukr - 1 lžíce
Olej z praženého sezamu - 1 lžíce
Jarní cibulka - 2 kusy najemno nasekané
Jak na ni?
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte chladit.


Sezamová majonéza:
Majonéza - 2 lžíce
Pražený drcený sezam - 1 lžíce
Jak na ni?
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte chladit.


Nakládaná cibulka:

Červená cibule - 2 střední, nakrájené na tenké půlměsíčky
Cukr - 1 lžíce
Rýžový ocet - 1 lžíce
Sůl - špetka
Jak na ni?
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte chladit.


Papriky v gochujangové zálivce:
Bílé papriky - 3 kusy, nakrájené
Gochujang - 1 lžíce
Doenjang - 1 lžíce
Med - 1 lžíce
Pražený podrcený bílý sezam - 1 lžíce
Olej z praženého sezamu - 1 lžička
Jak na ni?
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte stranou.


Jak na to?
1. Masové placky během grilováníí potírejte, dokud nejsou propečené podle chuti. Bulky překrojte a vnitní stranu opečte.
2. Spodní půlku bulky potřete kimči majonézou, přidejte ledový salát, naskládejte plátky ředkve, maso, zakápněte trochou bulgogi omáčky, naskládejte trochu nakládané cibulky a přiklopte vrškem bulky zevnitř potřené sezamovou majonézou.
3. Podávejte s omáčkami, hranolkami, kimči a saláty podle chuti.
4. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky