14 března 2022

🇰🇷 Restovaný a dušený bůček na rýží 🇰🇷


 
Rychlý návd v odkazu: Korejský bůček

Co budeme potřebovat?
Vepřový bok s kůží - 500g, překrojený podélně
Pakčoj - 4 kusy
Vejce - 4 kusy
Česnek - 10 stroužků, vcelku

Na omáčku:
Mirin - 80ml
Světlá sójová omáčka - 80ml
Voda - 80 ml
Celý černý pepř - 20 kuliček
Zázvor - 4cm, překrojený podélně
Bobkový list - 4 kusy
Cukr - 2 lžíce
Kombu - 3 kousky, můžete nahradit lžičkou rybí omáčky nebo přeskočte

Jak na to?
1. V hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní pakčoje. Po 20 sekundách je vyndejte ponořte do ledové vody. Následně vyndejte a vodu vymačkejte. Dejte stranou.
2. Do vody od pakčoje dejtešpetku soli a lžičku octa. Opatrně vložte vejce a vařte 6 minut. Vejce zchlaďte, oloupejte a dejte stranou.
3. Kousky bůčku osušte. Na pánvi na vysoký stupeň rozehřejte olej a vložte kousky bůčku. Restujte ze všech stran dozlatova. Vyndejte. Pokud chcete mít pokrm dietnější, kousky bůčku osušte od oleje. Pokud to neřešéte, nechte bok být a do omáčky slijte výpek.
4. Do hluboké pánve dejte ingredience na omáčku, naskládejte kousky bůčku a pusťte na střední stupeň. Jakmile začne bublat, nechte probublávat 10 minut.
5. Po 10 minutách bůček obraťte. Kombu vyndejte. Snižte na nižší střední stupeň a nechte probublat 5 minut- Pokud omáčka nezhoustne, nechte bublat ještě cca 5 minut.
6: Poté přidejte česnek a vejce na měkko. Opatrně promíchejte a redukujte ještě cca 3 minuty. Poté sundejte z plotny. Omáčku slijte a maso nakrájejte na tenké plátky.
7. Do misky připravte teplou jasmínovou rýži. Na ni naskládejte překrojený pakčoj, nakrájený kousek bůčku, vejce a česnek. Vejce překrojte a maso a pakčoj zalijte omáčkou.
8. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky