... aneb bůček, co se rozplývá na jazyku.
Rychlý návod v odkazu: Dong Po Rou
Co budeme potřebovat?
1.Fáze:
Vepřový bok s kůží - 700g, očištěný, zbavený srsti
Shaoxing - 2 lžíce
Zázvor - 2cm, nakrájený na plátky
2. Fáze.
Jarní cibulka - 2-4 kusy, překrojené, prokrojené podélně
Bílé (rýžové) víno - 250 ml
Světlá sójová omáčka - 125 ml
Tmavá sójová omáčka - 4 lžíce
Shaoxing - 4 lžíce
Zázvor - 4 cm, nakrájený na plátky
Bobkový list - 2 kusy
Skořice - 1 kus
Badyán - 1 hvězdička
Cukr nebo třtinový cukr - 50g
Potravinářský provázek
Jak na to?
1. Do hrnce či hluboké pánve dejte bůček kůží napřed, přidejte zázvor, Shaoxing a dostatek vody, aby byl bok zcela ponořený. Nastavte na střední stupeň a vařte 10 minut. Pěnu z hladiny sesbírejte.
2. Po uvaření bok vyndejte, nechte odpočinout a poté nakrájejte na kostky. Kostky bůčku svažte provázkem, aby se maso na konci druhé fáze nerozpadlo.
3. Dno hrnce vyskládejte jarní cibulkou, naskládejte na ni kostky boku kůží napřed a přidejte ostatní ingredience z druhé fáze. Zalijte vodou tak, aby byl bok pod vodou. Přiklopte.
Pokud budete vařit v tlakovém hrnci, postačí vám hodina, pokud v klasickém, tak 2 hodiny na nízký až nižší střední stupeň.
4. Po uvaření odklopte, vyndejte bobkový list a skořici a na středním stupni redukujte, dokud omáčka nezíská sirupovitou konzistenci.
5. Kostky boku vyndejte a zbavte provázku.
6. Podávejte zalité omáčkou, ozdobené jarní cibulkou a s dobrou jasmínovou rýží.
7. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat