07 listopadu 2021

🇰🇷 Pikantní Tteokbokki 🇰🇷


Co budeme potřebovat?
Tteokbokki (rýžové noky) - 500g
Voda - 1l - pokud použijete granulovaný vývar, pak použijte 750ml
Sušené ančovičky - 7 kusů, zbavené vnitřností
Kombu - plátek 1ěx16cm
 - pokud nemáte po ruce ančovičky a kombu nebo vám nehutnají, dejte 4 lžíce granulovaného vývaru
Gochujang - 3 lžíce
Gochugaru - 1 lžíce
Cukr - 1 lžíce
Jarní cibulka - 3 kusy, nakrájené na délku noků - kousek zelené části si nakrájejte najemno pro ozdobu
Vejce - 2 kusy, uvařené natvrdo, oloupané
Fishcake - 250g

Jak na to?
1. Do hrnce dejte vodu, ančovičky a kombu. Přiklopte a vařte 15 minut.
Pokud použijete granulovaný vývar, smíchejte se třemi hrnky vodu, přiveďte k varu a ostatní ingredience pak budete moci přidat rovnou.
2. V misce smíchejte gochujang, gochugaru a cukr.
3. Z vývaru vyndejte ančovičky a kombu.
4. Do hluboké pánve dejte dva a půl hrnku vývaru z ančoviček. Přidejte tteokbokki, jarní cibulku, směs z gochujangu, vejce natvrdo a fishcake. Rozehřejte na střední stupeň a jakmile směs začne bublat, vařte za stál=ho míchání 10-15 minut, dokud tteokbokki nezměknou.
5.  Sundejte z plotny a můžete podávat. Ozdobte jarní cibulkou.
6. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky