Co budeme pořebovat?
Enoki - 200g, zbavené podhoubí, rozdělené na menší svazky, propláchnuté
Větší chillipapričky (různobarevné) - 4kusy, zbavené semínek, nakrájené nadrobno
- pokud nemusíte tolik pálivé, dejte nepálivé papriky
Voda - 50ml
Na omáčku:
Gochujang - 2 lžíce
Sójová omáčka - 2 lžíce
Sezamový olej - 1/2 lžičky
Cukr - 5 lžic
Jak na to?
1. Do misky dejte ingredience na omáčku a promíchejte. Do pánve naskládejte enoki, potřete cca polovinou omáčky a podlijte vodou. Plotnu pusťte na střední stupeň. 1/2 lžíce omáčky přidejte do pánve a rozdělejte ve vodě.
2. Jakmile omáčka začne vařit, přidejte papričky a nechte bublat 2 minuty.
3. Po dvou minutách sundejte z plotny. Svazky houbiček potřete zbytkem omáčky. Podávejte s miskou dobré rýže.
4. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat