27 listopadu 2021
🇮🇳 Chlebovníkové (jackfruitové) kari 🇮🇳
Názorný návod najdete v odkazu: Chlebovníkové kari:
Co budeme potřevobat?
Cibule - 2 střední, nakrájené najemno
Rajčata - 250g, nakrájená na kostky
Mladý chlebovník - 250g ,nakrájený na menší kousky
Bobkový list - 1-2 listy, podle velikosti
Kmín - 1 lžička
Sušené čilipapričky - 2 kusy
Kurkuma - 1/2 lžičky
Sůl - 1 lžička
Garam masala - 1 lžička
Ghí - 2-3 lžíce
Na pastu:
Celý pepř - 1/4 lžičky
Koriandr celý - 1 lžíce
Kmín celý - 1 lžička
Čilipaprička - 1 kus, nasekaná
Zázvor - 2cm, nakrájený nahrubo
Česnek - 3 stroužky, nakrájené nahrubo
Jak na to?
1. Do hmoždíře dejte ingredience a podrťte, dokud nevytvoříte hrubou pastu. Dejte stranou.
2. Na pánvi rozehřejte ghí, přidejte kmín, sušené čilipapričky a bobkový list. Prosmahněte a přidejte cibuli. Restujte dozlatova.
3. Poté k cibulce řidejte připravenou pastu. Cca 1 minut restujte. Následně přidejte rajčata, promíchejte a přiklopte. Duste 15 minut.
4. Po 15 minutáchodklopte, přidejte kurkumu a sůl. Vmíchejte, snižte teplo na nižší střední stupeň a přisypte chlebovník. Zamíchejte a podle potřeby podlijte. Pokud máte rádi sušší kari, vodu nepřidávejte. Přiklopte a duste 10 minut.
5. Po deseti minutách vmíchejte garam masalu a cukr. Prohřívejte 5 minut. Sundejte z plotny.
6. Podávejte s dobrou rýží nebo chlebovými plackami.
7. Dobrou chuť.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat