20 září 2021
🇰🇷 Pikantní kuřecí bulgogi s kimchi 🇰🇷
Co je to vlastně bulgogi? Bulgogi je korejský způsob úpravy masa pokrájeného na tenké plátky, namarinovaného a ogrilovaného či osmahnutého na pánvi. Marináda je typicky nasládlá a pikantní. Ovšem existují i nepálivé varianty.
Pro milovníky korejské kuchyně povinost.
Co budeme potřebovat?
Kuřecí stehenní řízky bez kůže - 400g, nakrájené na nudličky
- kuřecí není podmínkou. Pokud máte doma hovězí, vepřové a nebo třeba tofu, neváhejte zkusit i tyto varianty. Na obrázku je varianta z natenko nakrájeného bůčku.
Kimchi - 100g, nakrájené na cca 2 cm kousky
- jestli nakládáte už nakrájené, není potřeba ho ještě menšit
- z kimchi vymačkejte šťávu a dejte stranou. Hodí se nám později.
Cibule - 1 střední, nakrájená na hrubo
Jarní cibulka - 3 kusy, najemno nakrájené
Sezamový olej - 1 lžíce
Rostlinný olej - 1 lžíce
Na marinádu:
Gochujang - 4 lžíce
Gochukaru - 1 lžíce
Med - 2 lžíce
Sójová omáčka - 1 lžíce
Česnek - 2 stroužky, nasekané najemno
Mirin - 1 lžíce
Cukr - 1/2 lžíce
Sůl - 1 lžička
Černý pepř - 1 špetka
Na ozdobu:
Jarní cibulka - 1 kus, nakrájená najemno
Pražený bílý sezam na ozdobu
Jak na to?
1. Do mísy dejte maso. Ingredience na marinádu přidejte k masu a pečlivě promíchejte. Nechte aspoň půl hodiny marinovat.
2. V pánvi zahřejte na střední stupeň sezamový olej. Přidejte vymačkané kimchi a restujte, dokud kimchi nezačne hnědnout.
3. Kimchi nahrňte na okraj pánve, přidejte rostlinný olej a rozpalte ho na vyšší střední stupeň. Vložte maso i s marinádou. Pokud děláte jenom jednu porci, postačí dát jen polovina připraveného masa. Zbytek si můžete udělat třeba k snídaní.
4. Když je maso z 90% hotovo, přisypte cibuli a šťávu z kimchi, promíchejte a jakmile je maso hotové, vypněte plotýnku a vmíchejte jarní cibulku.
5. Ozdobte sezamem a jarní cibulkou. Podávejte s dobrou rýží, kimchi a dalšími banchany. Můžete samozřejmě i kousky masa zavinout do listů ledového salátu či perily spolu s dalšími přílohami.
6. Dobrou chuť.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat