19 září 2021

🇰🇷 Gamjajeon 🇰🇷


... aneb jednoduchý korejský "bramborák".

Co budeme potřebovat? (na 2 porce)
Brambory - 250g, oloupané, nastrouhané najemno
Cibule - 1/2 střední, nastrouhaná najemno
Sůl - 1/4 lžičky
Bramborový škrob - 50g
Olej na smažení - 3 lžíce

Omáčka na namáčení:
Sójová omáčka - 2 lžíce
Limetková šťáva nebo rýžový ocet - 1 lžíce
Zelená část z jarní cibuky - 1 ks, nakrájená najemno
Cibule - 1/2 třední, nakrájená na tenké půlměsíčky
Jalapeño nebo čilipaprička - 1 kus, nakrájená na jemno, volitelné
Cukr - 1/2 lžičky

Jak na to?
1. Do misky dáme ingredience na omáčku, promícháme a dáme stranou.
2. Di mísy dáme nstrouhané brambory, cibuli, bramborový škrob a sůl. Dobře promícháme.
3. V pánvi rozpálíme olej na vyšší střední stupeň. Přidáme polovinu bramborové směsi a osmahneme dozlatova. Placku otočíme a i druhou stranu osmahneme dozlatova. Dáme na talíř a nožem pokrájíme na osm stejných dílků. Se zbytkem směsi opakujeme.
4. Podáváme s namáčecí omáčkou, kterou do každého dílku zavineme.
5. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky