Co budeme potřebovat?
Vepřová krkovice - 300g, nakrájená na kostky
Brambory - 2 střední, nakrájené na kostky
Mrkev - 1 střední, nakrájená na kostky
Kapie - 1 kus, nakrájená na kousky
Arašídy - 100g, nesolené, opražené
Kokosové mléko - 300ml
Massaman kari pasta - 50g
Rybí omáčka - 1 lžíce
Palmový cukr - 25g
Voda - 100ml
Olej - 1 lžíce
Jak na to?
1. Do hrnce dejte vodu, přiveďte k varu a přisypte mrkev a brambory. Po změknutí sceďte.
2. Na oleji rozvoňte massaman pastu. Poté přilijte kokosové mléko a restujte cca 8 minut, dokud se neoddělí kokosový tuk. Přidejte maso a restujte, dokud se nezatáhne. Přisypte arašídy, vmíchejte vodu a nechte probublat.
3. Následně přidejte vařené brambory, mrkev a zamíchejte. Nechte probublat, přidejte rybí omáčku a palmový cukr. Promíchejte a přisypte kapii. Vařte do změknutí. Následně sundejte z plotny.
4. Podávejte s dobrou jasmínovou rýží.
5. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat