11 září 2021

🇰🇷 Bulgogi tteok-bokki 🇰🇷

 



Co budeme potřebovat?

Rýžové noky - 300g
Hovězí maso - 300g, tence nakrájené
Cibule - 1/3 střední, nakrájená na půlměséčky
Šitake, hřib královský nebo hlíva - 50g, nakrájené na nudličky
Mrkev - 50g, nakrájená na nudličky
Jarní cibulka - 1 celá, nakrájená najemno
Sůl - 1 špetka
Pepř - 1 špetka
Olej

Na marinádu:
Sójová omáčka - 3 lžíce
Mirin - 1 lžíce
Sezamový olej - 1 lžíce
Cukr - 1 lžíce
Česnek - 3 stroužky, nasekané najemno
Mletý pepř - 1 špetka

Jak na to?
1. V misce smíchejte marinádu. 2/3 přilijte k masu a promíchejte. Dejte stranou.
2: V hrnci přiveďte vodu k varu. Přikápněte trochu oleje a vhoďte noky. Promíchejte, přiklopte a vařte, dokud nevyplavou k hladině. Poté sceďte. Následně k nokům přidejte 1/3 marinády a promíchejte. Dejte stranou.
3. V pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Přisypte mrkev, houby a cibuli. Přisypte špetku soli a pepře. Restujte, dokud zelenina nezesklovatí. Přesypte obsah pánve do misky a pánev vlhkým hadříkem vytřete.
4. V pánvi rozpalte lžíci oleje a přidejte marnované maso. Restujte a jakmile maso pustí šťávu, nahrňte maso na stranu pánve a prohřívejte šťávu, dokud nezhoustne. Poté přidejte noky a restovanou zeleninu, promíchejte a přisypte jarní cibulku. Zamíchejte a sundejte z plotny.
5. Podávejte k misce rýže a kimchi.
6. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky