30 srpna 2021

🇮🇳 Cizrnovo-špenátové kari 🇮🇳



Videonávod v odkazu: Cizrnovo-špenátové kari

Co budeme potřebovat?
Konzervovaná cizrna i s nálevem - 400g
Špenátové listy - 50g, pokud jsou větší, pak nahrubo nasekané
Cibule - 1 větší, nakrájená najemno
Rajčata - 2 střední, nakrájené na kostky
Rajčatové pyré - 2 lžíce
Česnek - 2 stroužky, nasekané najemno
Hořčičné semínko - 1 lžička
Mletá kurkuma - 1 lžička
Garam masala - 1 lžička
Mleté čili - 1 lžička
Mletý římský kmín - 1 lžička
Sůl - 1 lžička
Cukr - 1 lžíce
Olej - 1,5 lžíce
Smetana ke šlehání - 2 lžíce - volitelné

Jak na to?
1. V pánvi rozhřejte olej na střední stupeň. Přidejte hořčičné semínko a prosmahněte. Přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přisypte česnek, rozvoňte, přidejte rajčata a rajčatové pyré, zamíchejte a přiklopte. Duste 10-15 minut.
2. Odklopte, promíchejte a přisypte kurkumu, garam masalu, sůl, římský kmín a čili. Přomíchejte a nechte chvilku rozvonět. Přidejte cizrnu a zamíchejte. Přiklopte a duste 15 minut.
3. Po 15 minutách odklopte, vmíchejte špenátové listy a cukr. Přiklopte a duste ještě 2 minuty.
4. Po dvou minutách přidejte 2 lžíce smetany ke šlehání, promíchejte a sundejte z plotny.
5. Podávejte s chlebovými plackami nebo rýží.
6. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky