07 srpna 2021

🇹🇭 Thajské červené kari s kuřecím masem 🇹🇭

 


Co budeme potřebovat?
Kuřecí maso - 250g, nakrájené na nudličky
Červená kari pasta - 50g
Rybí omáčka - 2 lžíce
Palmový cukr - 50g
Listy thajské bazalky, případně bazalky pravé - 1 hrst
Kapie - 1/2 kapie, nakrájená na nudličky
Limetkové listy - 4 listy
Bambusové výhonky nebo lilek- 120g, nakrájené na nudličky
Kuřecí vývar - 120 ml
Kokosové mléko - 200ml + 200ml
Olej - 2 lžíce

Jak na to?

1. V pánvi rozpalte na střední stupeň olej, přidejte kari pastu a minutu nechte rozvonět. Poté přidejte prvních 200ml kokosového mléka. Nechte chvilku probublat a přidejte maso. Zamíchejte, vmíchejte kuřecí vývar, ztlumte na nižší střední stupeň a nechte 10 minut podusit.
2. Po deseti minutách promíchejte, přidejte palmový cukr, limetkové listy a rybí omáčku. Nechte probublat a přidejte zbytek kokosového mléka. Promíchejte, zvyšte teplotu na vyšší střední stupeň a přidejte kapii a bambusové výhonky.
3. Po dvou až třech minutách přihoďte listy bazalky, ztlumte na nulu a sundejte z plotny.
4. Podávejte s jasmínovou nebo hnědou rýží.
5. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky