31 července 2021

🇻🇳 Mleté vepřové s citrónovou trávou 🇻🇳


Když jsem před léty poprvé zkusil tenhle recept, moc jsem od něj nečekal. Prostě jen další směska s masem. Dneska už bych si to nedovolil říct.
Pokud máte rádi sladko-slanou kombinaci prosycenou citrusovým aromatem, tak právě mleté s citrónovou trávou je právě pro vás.

Co budeme potřebovat?
Mleté vepřové - 500g
Citrónová tráva - 3 špalky, nasekané ne jemno nebo rozmixované
- nejprve odkrojte tuhé konce a 1-2 vrchní listy oloupejte, pokud budou příliš tuhé - jde nám hlavně o šťavnatý vnitřek
Šalotka - 2 kusy, nakrájené na tenké půlměsíčky
Pálivé papriky - 2 kusy, nakrájené na nudličky
- pokud nemusíte pálive, použijte 1 kapii
Česnek - 3 stroužky, najemno nasekané
Mletý bílý pepř - 1/4 lžičky
Tapiokový škrob na zahuštění - 1 lžička smíchná se dvěmi lžícemi vody

Na omáčku:
Rybí omáčka - 3 lžíce
Kecap manis (sladká sójová omáčka) - 2 lžíce
Třtinový cukr - 2 lžíce

Na ozdobu:
Birds eye chilli - 1 kus, nasekaná
Koriandr - 2 rostlinky, nasekané

Jak na to?
1. Na pánvi rozpalte lžíci oleje na vyšší střední stupeň a přidejte kozí rohy, cibuli a citrónovou trávu. Cca 2 minuty restujte. Poté smes rozhrňte, přidejte česnek a nechte 20 sekund rozvonět. Promíchejte.
2. Zeleninu nahrňte do stran doprostřed nalijte lžíci oleje a přidejte mleté maso. Restujte, dokud neztratí růžovou barvu.
3. Přilijte omáčku, promíchtejte a pokračujte v restování, dokud šťáva nezhoustne. Přilijte škrobovou vodu a zamíchejte. Jakmile směs zhoustne, vmíchejte pepř a sundejte z plotny.
4. Podávejte s miskou rýže, ozdobte koriandrem a nasekanou papričkou.
5. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky