16 srpna 2021

🇰🇭 Restované vepřové maso s dýní 🇰🇭

 


Co budeme potřebovat?
Dýně nebo tykev - 500g, oloupaná, vydlabaná, nakrájená na proužky
Vepřová krkovice - 200g, nakrájená na nudličky nebo na kostky
Česnek - 4 stroužky, nasekané nahrubo
Jarní cibulka - 2 kusy, nakrájené najemno
Voda - 150 ml
Olej - 4 lžíce

Na omáčku:
Rybí omáčka - 1 lžíce
Světlá sójová omáčka - 1 lžíce
Granulovaný vývar - 1 lžíce
Cukr - 1 lžíce

Jak na to?
1. Na pánvi rozpalte olej na vyšší střední stupeň. Přidejte česnek a prosmahněte. Jakmile začne zlátnout, přidejte maso a restujte, dokud neztratí růžovou barvu. V mističce smíchejte ingredience na omáčku a přilijte k masu. Restujte, dokud  omáčka nezhoustne.
2. Přidejte dýni, cca minutu míchejte a přilijte vodu. Promíchejte, přiklopte a duste 5 minut nebo dokud dýně nezměkne. Odklopte, přidejte jarní cibulku promíchejte a sundejte z plotny.
3. Podávajte s miskou tjasmínové rýže.
4. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky