Co budeme potřebovat?
Dýně nebo tykev - 500g, oloupaná, vydlabaná, nakrájená na proužky
Vepřová krkovice - 200g, nakrájená na nudličky nebo na kostky
Česnek - 4 stroužky, nasekané nahrubo
Jarní cibulka - 2 kusy, nakrájené najemno
Voda - 150 ml
Olej - 4 lžíce
Na omáčku:
Rybí omáčka - 1 lžíce
Světlá sójová omáčka - 1 lžíce
Granulovaný vývar - 1 lžíce
Cukr - 1 lžíce
Jak na to?
1. Na pánvi rozpalte olej na vyšší střední stupeň. Přidejte česnek a prosmahněte. Jakmile začne zlátnout, přidejte maso a restujte, dokud neztratí růžovou barvu. V mističce smíchejte ingredience na omáčku a přilijte k masu. Restujte, dokud omáčka nezhoustne.
2. Přidejte dýni, cca minutu míchejte a přilijte vodu. Promíchejte, přiklopte a duste 5 minut nebo dokud dýně nezměkne. Odklopte, přidejte jarní cibulku promíchejte a sundejte z plotny.
3. Podávajte s miskou tjasmínové rýže.
4. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat