Co budeme potřebovat?
Vepřová panenka- 500g, nakrájená na kostky
Kokosové mléko - 400ml
Panang kari pasta - 50g
Citrónová tráva - 2 špalky, potlučená, překrojená na 3 kusy
Kafrové listy - 4 kusy
Palmový cukr - 50g, najemno nakrájený
Rybí omáčka - 3 lžíce
Thajská bazalka - 1 menší hrst listů, volitelné
Čilipapričky an ozdobu
Olej - 2 lžíce
Jak na to?
1. V pánvi rozpalte olej na vyšší stupeň, přidejte kari pastu a rozvoňte. Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Přidejte maso a citrónovou trávu a vařte 4 minuty.
2. Přidejte rybí omáčku, kafrové listy a palmový cukr. Nechte probublat cca 3 minuty.. Přidejte listy bazalky, promíchejte a sundejte z plotny.
3. Podávejte s čerstvě uvařenou miskou rýže nebo nudlemi.
4. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat