... aneb indické placky plněné bramborovou směsí.
Co budeme potřebovat?
Těsto:
Celozrnná mouka - 400g
Voda - 180 ml
Sůl - 1/4 lžičky
Náplň:
Brambory - 400g, uvařené, oloupané, štouchané
Sůl - 3/4 lžičky
Drcené čili - 3/4 lžičky
Celý kmín - 1/2 lžíce
Koriandr celý - 1 lžíce
Zázvor - 2 cm, najemno nasekaný
Zelená čilipaprička - 1 kus, nasekaná
Koriandr - 2 rostlinky, nasekané najemno
Ghí - 1/2 lžíce na potření každé strany
Jak na to?
1. Do čisté mísy dejte ingredience na těsto, dobře uhnětejte a dejte na 10 minut stranou.
2. Do další mísy dejte ingredience na náplň a dobře promíchejte.
3. Těsto rozdělte na čtyři stejné díly. Každý díl v dlaních vytvarujte na trychtýřovitou placku. Naberte lžící náplň a dejte ji doprostřed placky. Okraje placky přetáhněte přes náplň a uzavřete stejně, jako plněné knedlíky. Poté položte na vál a rozválejte do tvaru placky.
4. N suchou rozpálenou pánev položte placku a pečte, dokud se není krásně flekatá. Poté obraťte a potřete ghí. Jakmile i druhá strana bude mít na sobě tmavé fleky, sundejte placku z pánve a potřete ghí i druhou stranu. Pokračájte s ostatními plackami.
4. Podávejte s dobrým dipem, jako přílohu nebo jen tak. ;-)
5. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat