... aneb křupavé sladko-kyselé vepřové ze severovýchodu Číny.
Co budeme potřebovat?
Vepřová pečeně - 250g, nakrájená na tenké plátky - cca 0,5 cm
Sůl - 0,5 lžičky
Mletý pepř - 1 lžička
Shaoxing - 1 lžička
Olej na smažení
Těstíčko na obalení:
Škrob - 140g
Voda - 100ml
Olej - 2 lžíce
Omáčka:
Česnek - 2 stroužky, nakrájené najemno
Rýžový ocet - 60ml
Cukr - 60g
Sůl - 1/4 lžičky
Olej - 2 lžíce
Jak na to?
1, Do misky dejte maso, shaoxing, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte 30 minut marinovat.
2. Do další misky dejte vodu a škrob, rozmíchejte a přidejte olej. Dobře promíchejte a dejte 10 minut stranou.
3. V hlubší nepřilnavé pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje na vyšší střední stupeň. Marinované maso obalte v těatíčku a opatrně naskládejte do oleje. Jakmile řízečky vyplavou na hladinu, obraťte je. Jakmile těstíčko způrhlední, vyndavejte řízečky z oleje. Po smahnuté všech kousků rozpalte olej na vyšší stupeň a znovu řízečky osmahněte, dokud nejsou lehce zlazavé. Poté je vyndejte z oleje.
4. Do mističky dejte cukr, ocet, sůl a rozmíchtejte, dokud se nerozpustí. Do čisté pánve dejte 2 lžáce oleje, rozehřejte na střední stupeň a přidejte česnek. Ten rozvoňte a poté přidejte směs cukru a octa. Provařte do sirupovité konzistence. Jakmile je omáčka hezky táhlá, přidejte řízečky a rychle promíchejte, aby se celé hezky obalily omáčkou. Poté sundejte z plotny, nandejte řízečky na misku a ozdobte koriandrem.
5. Podávejte s rýží nebo nudlemi.
6. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat