26 června 2021

🇨🇳 Sweet and hot mango chicken 🇨🇳



... aneb kuřátko ve sladké a pikantní mangové omáčce.

Co budeme potřebovat?
Na osmažení kuřátka:

Kuřecí stehenní řízky - 1kg, nakrájené na kostky
Mleté čili - 1 lžička
Sůl - 1/2 lžičky
Mletý pepř - 1/4 lžičky
Tapiokový škrob - 2 lžíce
Citrónová nebo limetková šťáva - 1 lžička
Olej na smažení

Na pastu z manga:
Honey mango - dužina z jednoho až dvou kusů
Zelená čilipaprička - 2 kusy
Česnek - 3 stroužky

Na omáčku:
Med - 120g, pokud nemáte po ruce med, dejte kukuřičný sirup
Sušené čilipapričky - 3-5 kusů
Kapie - 1 kus, nakrájená
Drcené čili - 1/2 lžičky
Sambal oelek - 1 lžička
Sůl na dochucení

Na ozdobu:

Jarní cibulka - nakrájená
Sezam

Jak na to?

1. Nakrájené kuřecí dejte do misky, přidejte ingredience na obalení a dobře promíchejte. Dejte stranou.
2. Do mixéru dejte dužinu z manga, česnek a zelené čilipapričky. Rozmixujte a dejte stranou.
3. V hlubším hrnci rozpalte olej a postupně ofritujte kousky kuřecího. Postupně odkládejte na papírový ubrousek a nechte odkapat přebytečný olej.
4. Do široké pánve dejte med, zahřívejte na nižší střední stupeň po dobou 3-5 minut. Poté pčilijte pastu z manga a restujte 5 minut, dokud směs lehce nezhozstne a nezhnědne.
5. Přidejte drcené čili a sůl podle chuti. Promíchejte. Pote přídejte sambal a míchejte 30 sekund.
6. Následně přisypte kapii,sušené čilipapričky a míchejte 4-5 minut.
7. Nakonec přidejte ofritované kuřecí kousky, snižte teplotu nanízký stupeň a dobře zamíchejte. Nechte ještě 3 minuty. Před koncem vmíchejte hrst nasekané jarní cibulky. Po třech minutách sundejte s plotny a můžete servírovat.
8. Podávejte s miskou čerstvě uvařené rýže. Posypte nasekanou jarní cibulkou a sezamem.
9. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky