20 června 2021
🇵🇭 Cassawa cake 🇵🇭
... aneb filipínský dušený koláč z manioku.
Co budeme potřebovat?
Maniok - 500g, strouhaný; sťávu z manioku vymačkejte
Cukr - 2 + 2 lžíce
Plnotučné mléko (nebo kokosové mléko) - 200ml
Olej na vymazání formy
Jak na to?
1: Nastrouhaný vymačkaný maniok, mléko a 2 lžíce cukru smíchejte, rozdělte na dva díly a dejte stranou.
2. Připravte si plechovou formu a lehce vymažte olejem. Do nepřilnavé pánve dejte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Poté přelijte karamel do formy a přikryjte první dávkou maniokové směsi. Opakujte ještě jednou pro druhý díl maniokové směsi.
3. V hrnci přiveďte vodu k varu, nasaďte napařovač, do něj vložte formy s maniokovou směsí. Dejte dusit na 45-50 minut.
4. Po 45 minutách nebo až bude na povrchu zlatavý, vyndejte, nechte vychladnout a vyklopte.
5. Dobrou chuť.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat