14 června 2021

🇯🇵 Gyoza 🇯🇵


Co budeme potřebovat?
Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek
Olej - 1 lžíce
Voda - 1/4 hrnku

Na náplň:

Mleté vepřové maso - 350g
Zelí - 2-3 listy, nakrájené najemno
Jarní cibulka - 2 kusy, najemno nakrájená
Šitake - 2 kusy, nakrájené najemno; pokud máte malé sušené, dejte 6-8 kusů
Česnek - 1 stroužek, nakrájený najemno
Zázvor - 2cm, nastrouhaný
Saké - 1 lžička
Sezamový olej - 1 lžička
Sójová omáčka - 1 lžička
Sůl - 1/4 lžičky
Mletý pepř - 1 špetka

Na dip:
Sójová omáčka - 1 lžíce
Rýžový ocet - 1 lžíce
Čili olej - 1P4 lžičky

Jak na to?
1. V míse smíchejte ingredience na náplň. Košilky na gyoza naplňte, okraj kolem dokola navlhčete vodou a zabalte.
2. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a do pánve naskládejte gyoza. Smažte, dokud nebudou zespoda dozlatova osmažené. Poté přilijte 1/4 hrnku vody a přiklopte.
3. Po třech minutách dušení odklopte a vyndejte na talíř.
4. Mezitím v mističce smíchejte ingredience na dip.
5. Můžete servírovat.
6. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky