14 května 2021

🇲🇾 Kong Tau Yew Bak 🇲🇾


... aneb dušené vepřové v sójové omáčce.

Co budeme potřebovat?
Vepřová krkovice nebo bok bez kosti a kůže - 700g, nakrájená na kostky
Vejce - 4 vejce, uvařená natvrdo, oloupaná
Česnek - 1 palice, rozdělená, stroužky neoloupané
Česnek - 2 stroužky, najemno nasekané
Sladká sójová omáčka - 3 lžíce
Bílý pepř - 1 lžička, drcený
Cukr - 2 lžičky
Voda - 180ml
Sůl - 1/2 lžičky
Olej - 2 lříce

Jak na to?
1. Rozpalte v hrnci olej, přidejte celé stroužky česneku, následně přisypte nasekaný česnek a pepř. Restujte 1 minutu.
2. Přidejte maso apromíchejte, dokud se nezatáhne.
3. Poté přidejte sladkou sójovou omáčku, cukr a vodu. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte teplotu na nižší stupeň,  přiklopte a poduste 20 minut
4. Po 20 minutách přidejte sůl a vejce, zamíchejte, přiklopte a duste dalších 15 minut. Vejce občas přelijte šťávou, aby byly rovnoměrně obarveny.
5. Vypněte plotku a můžete podávat.
6. Servírujte s čerstvě uvařenou rýží.
7. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky