... aneb vepřové v zázvorové omáčce.
Co budeme potřebovat?
Vepřová pečeně (případně méně tučný bok bez kůže) - 200g, pokrájená na plátky 2-5mm
Pepř
Hladká mouka
Sezamový olej - 1 lžíce
Na zázvorovou omáčku:
Sójová omáčka - 1 lžíce
Saké - 1 lžíce
Mirin - 1 lžíce
Cukr - 1/2 lžičky
Zázvor - 1/2 lžíce, najemno nastrouhaný
Česnek - 1 menší stroužek, najemno nastrouhaný
Příloha:
Zelné listy - 100g, nakrájené na jemné nudličky
Hadovka - 100g, nakrájená na plátky
Jak na to?
1. V misce promíchěme ingredience na zázvorovou omáčku. Dáme stranou.
2. Plátky vepřového z každé strany opepříme a zlehka poprášíme moukou. Pokud na plátcích masa bude větší vrstva mouky, v pozdější fázi nám mouka vysaje omáčku a bude hodně slané.
3. Na pánvi rozehřejeme na střední stupeň sezamový olej. Plátky masa naskládáme na olej a postupně osmahneme z obou stran dozlatova.
4. Následně přilijeme k masu zázvorovou omáčku a necháme probublat, dokud nezhoustne. Maso obracíme, aby se omáčka dostala všude. Sundáme z plotny.
5- Podáváme s pokrájeným zelím a okurkou.
6. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat