28 března 2021
🇮🇳 Chanar Sondesh 🇮🇳
.. aneb mléčná dobrota z Bengálska
Co budeme potřebovat?
Panýr - 250g - lze použít čistý cottage, ovšem vymačkejte z něj vodu
Kondenzované mléko - 3 lžíce
Cukr moučka - 3 lžíce
Mletý zelený kardamom - 1/2 lžičky
Ghí - 1 lžička + na vytření formy
Pistácie - několik nasekaných kousků na ozdobu
- použil jsem arašídy, ale nevypadá to tak hezky
Jak na to?
1. Do misky dejte panýr, konzenzované mléko, cukr, kardamom a promíchejte.
2. Na střední stupeň rozehřejte v nepřilnavé pánvi ghí.Vyklopte směs a za stálého míchání vytvořte hutné těsto. Stáhněte z plotny.
3. V této fázi můžete těsto vyklopit a udělat bochánky nebo vyklopte do pekáčku vymazaného ghí, zarovnejte a nechte vychladnout. Pak jen vykrájejte a ozdobte pistáciemi.
4. Dobrou chuť
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat