... aneb indické "vdolečky" v kardamomovém sirupu.
Co budeme potřebovat?
Na sirup:
Voda - 400 ml
Cukr - 300g
Citrónová šťáva - 1 lžíce
Zelený kardamom - 4 tobolky
Na vdolečky:
Sušené mléko - 200g
Hladká mouka - 50g
Jedlá soda - 1/8 lžičky
Ghí nebo máslo - 1 lžička, rozpuštěné
Bílý jogurt - 1 lžíce
Mléko - 2 lžíce
Olej
Jak na to?
1. Do rendlíku dejte vodu, cukr a kardamom. Provařte a přilijte citrónovou šťávu. Promíchtejte a dejte stranou.
2. Do misky dejte sušené mléko, mouku a jedlou sodu. Promíchejte. Přilijte rozpuštěné ghí a rukou prohnětejte.
3. Do mističky dejte jogurt a mléko. Promíchtejte. K směsi sušeného mléka přidejte 1,5 lžíce jogutu s mlékem a propracujte. Pokud je těsto tuhé, ale drolivé, přidejte ještě trochu mléka. Těsto musí být tuhé, ale soudržné.
4. Těsto si rozdělte na 14-18 dílků. Dlaně si namastěte ghí nebo olejem a vypracujte hladké bezešvé kuličky o průměru cca 2 cm. Větší by se rozpadaly.
5. V kastrolu s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej na nižší střední stupeň. Oleje bude třeba tolik, aby byly kuličky celé ponořené. Do oleje vkládejte v menším počtu. Opatrně kuličky obracejte.
6. Osmažené kuličky vyndejte a nechte okapa. Následně přendejte do stále teplého sirupu a nechte kuličky cca 10 minut nasávat sirup. Poté vyndejte.
7. Můžete ozdobit mandlemi nebo pistáciemi.
8. Dobrou chuť.
04 dubna 2021
🇮🇳 Golap jamun 🇮🇳
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat