10 dubna 2021

🇨🇳 Čínské zelné závitky s mletým kuřecím 🇨🇳


Co budeme potřebovat?
Mletá kuřecí prsa - 250g
Zelí - několik listů, cca 4 - 5 celých listů
Jedlá soda - 1/4 lžičky
Sůl - 1/2 lžičky
Bílý pepř - 1/2 lžičky
Shaoxing - 1 lžíce
Zázvor - 1/2 lžíce, nastrouhaný
Jarní cibulka - 1/2 lžíce, najemno nakrájená
Vaječný bílek - 60ml, cca 3 vejce

Na omáčku:
Sůl - 1/5 lžičky
Škrobová voda - 2 lžíce  (2 lžíce škrobu, 1 lžíce vody)
Ochucený olej - 1 lžíce, třeba čili olej

Jak na to?
1. Zkontrolujte mleté kuřecí. Pokud by nebylo dost jemné, dejte ho na prkénko a posekejte do jemna. Přidejte sůl, pepř, jarní cibulku, zázvor, shaoxing a vaječný bílek. Promíchejte. Pokud bude směs příliš řídká, přidejte tapiokový škrob a promíchejte. Dejte stranou.
2. Z hlávky zelí oloupejte několi listů, překrojte je uprostřed, tlustší konec odřízněte a okraj listu zastřihněte. Vznikne vám wrap o šířce 10 cm a délce cca 20 cm.

                                     

3. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte jedlou sodu. Mezitím si připravte mísu s ledovou vodou. V hrnci s vroucí vodou několik sekund blanšírujte listy a následně přendejte do ledové vody. Nechte okapat.
4. Lžící naberte náplň z mletého masa a vyklopte ji na tenké okraj zelného listu. Zlehka stáhněte a zaviňte. Opakujte s ostatními. Metím v hrnci s pařákem přiveďte vodu k varu.
5. Závitky naskládejte na mělký talíř a dejte do pařáku na 15 - 20 minut. Poté vyndejte, zelnou vodu z talíře slijte do rendlíku a dušené závitky dejte stranou. Nechte dusit další várku.
6. V rendlíku rozehřejte zelnou vodu, přidejte 50 ml vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce škrobové vody, provařte a přidejte lžíci ochuceného oleje, dokud nevznikne lehká omáčka.
7. Zelné závitky podávejte zalité výslednou omáčkou.
8. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky