Co potřebujeme? (na 4 placky)
Hladká mouka – 250 g
Břlý jogurt – 120 g
Mléko – cca 50 . 100 ml
Sůl – 1 lžička
Cukr – 1 lžička
Prášek do pečiva – 1 sáček
Rostlinný olej – 1 lžíce
Máslo nebo ghí na potření
Na ochuceni: volitelné
Čerstvý koriandr
Čerstvý koriandr
Česnek - 5-6 stroužků
Kmín celý
Jak na to?
1.
Do misky dejte mouku, sůl, cukr, prdopeč, promíchtejte a přidejte
jogurt, olej a přidejte trochu mléka. Vše smíchejte a postupně
přidávejte mléko, dokud nevznikne nelepivé těsto. Pokud bude hodně
lepit, dolaďte moukou.
2.
Těsto přeneste na vál, ještě prohnětejte a pak rozdělte na dva díly.
Vybraný díl rozválejte do velikosti pánve, na které budete naan páct.
Nasekejte česnek, rovnoměrně nasypte na placku, přidejte kmín a natrhaný
čerstvý koriandr a zaválejte do těsta.
3.
Rozpalte pánev na vyšší strední stupeň a na sucho vložte placku posypanou stranou napřed do
pánve. Pečte cca 3 minuty, obraťte a cca další 3 minuty pečte. Vyndejte z
pánve a potřete trochou trochu rozpuštěného ghí. Suchým ubrouskem vytřete pánev a
pokračujte s další plackou.
4. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat