07 března 2021

🇵🇭 Vepřové Adobo 🇵🇭

 



Co budeme potřebovat?
Vepřová krkovice - 1kg, nakrájená na kostky asi jako na guláš
Rýžový ocet - 80ml
Světlá sójová omáčka - 80ml
Bobkový list - 4 listy
Celý pepř -  1/2 lžičky
Cibule - 1 střední, nakrájená na půlměsíčky
Česnek - 6 stroužků
Drcené čili - 1/4 lžičky
Kokosová smetana - 400ml
Třtinový cukr - 1 lžíce
Olej - 2 lžíce

Na ozdobu:
Jarní cibulka - 2 kusy, pokrájemńé najemno
Čili paprička - 1 dlouhá pokrájená na tenká kolečka, volitelné

Jak na to?
1. Do misky dejte maso, sójovou omáčku, ocet, bobkový list a pepř. Promíchejte, přetáhněte strečovou fólií a dejte na hodinu do lednice.
2. Namarinované kostky masa naskládejte na papírový ubrousek a osušte. Marinádu dejte stranou. Použijeme ji později. V pánvi rozpalte na vyšší stupeň olej, přidejte osušené maso a smažte dozlatova. Přendejte do čisté misky. Osušení je volitelné. Důležité je, aby se maso zatáhlo.
3. Použitou pánev zahřejte na vyšší střední stupeň. Pokud bude sušší, přidejte lžíci oleje. Přidejte cibuli a lehce orestujte. Přisypte česnek, špetku soli a čili, stáhněte na střední stupeň restujte 3-4 minuty, dokud cibule nezměkne.
4. Přidejte maso, marinádu a 250ml vody. Promíchejte, přikryjte pokličkou, stáhněte na nižší stupeň nechte probublat 30 minut.
5. Přidejte cukr, kokosovou smetanu a nezakryté vařte ještě 45-60 minut, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
6. Posypte jarní cibulkou a čili papričkou. Podávejte s rýží.
7. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky