...aneb kantonské grilované vepřové.
Co budeme potřebovat?
Vepřový bok (nebo jiní kousek tučného vepřového) - 1,5 kg
Na marinádu:
Hoisin - 70 ml
Třtinový cukr - 70 g
Shaoxing - 70 ml
Med - 70 ml
Světlá sójová omáčka - 3 lžíce
Ústřicová omáčka - 2 lžíce
Sůl - 1 lžička, podle chuti, protože omáčky už sůl obsahují
Koření pěti vůní - 1/2 lžičky
Česnek - 3 stroužky, najemno nastrouhané
Prášek z červené řepy - 1 lžíce, nahradil jsem šťávou z nastrouhané řepy - 80 ml
- marináda na char siu je často obarvována potravinářskými barvivy, které lze dobře nahradit těmi přírodními
Jak na to?
1. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu.
2. Podle velikosti a tvaru rozdělíme maso na tři stejné díly. Nejlépe tak, abyste po upečení porcovali maso přes vlákno.
3. Díly masa dejte do uzavíratelného pytlíku a přilijte marinádu. Pytlík uzavřete a marinádu promíchejte s masem. Dejte do lednice uležet ideálně přes noc.
4. Troubu předehřejte na 180°C. Do vyššího plechu dejte rošt a přilijte vodu. Voda nesmí dosahovat k roštu. Na rošt položte namarinované maso a dejte do trouby na pečte cca 40 minut. Během pečení maso průběžně potírejte marinádou.
5. Následně vyndejte na prkénko nechte 10 minut odpočívat
6. Mezitím marinádu slijte do rendlíku a provařte 5-10 minut, dokud nevznikne hustá omáčka.
7. Pokrájené maso podávejte s horkou rýží, pokrájenou okurkou, jarní cibulkou, blanšírovaným pak čoi a omáčkou.
8. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat