...aneb filipínské dušené hovězí v rajčatové omáčce.
Co budeme potřebovat?
Hovězí maso
– 500g nízkého roštěnce, nakrájený na kostky asi jako na
guláš
Šťáva z kalamondinu (filipínské limety) – 70 ml,
lze nahradit šťávou z limety a citronu v poměru 1:1,
scezené
Sójová omáčka – 70 ml
Mletý pepř – 1/2
lžičky
Brambory – 2 střední, nakrájené na větší kostky
Zelená kapie – 1ks, pokrájená nahrubo
Rajčata – 3 střední, zbavená dužiny, pokrájená na kostičky
Cibule – 2 stčední, pokrájené na půlměsíčky
Česnek – 6 stroužků, nasekaných najemno
Bobkový list – 3 listy
Drcená rajčata – 3 lžíce, lze použít protlak
Cukr – 1 lžíce
Voda - 400 ml, případně víc, pokud bude potřeba
Jak na to?
1. Do misky dáme pokrájené hovězí maso, šťávu z filipínské limety, sójovou omáčku a pepř. Promícháme, pžetáhneme strečovou fólií a dáme do lednice marinovat minimálně na hodinu.
2. V hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje, zlehka restujeme brambory a poté přidáme i mrkev. Po 1-2 minutách restování vyndáme brambory a mrkev do misky.
3. Do toho samého oleje díme pokrájenou cibuli a 2 minuty restujeme. Přidáme česnek a restujeme další minutu.
4. Do hrnce naskládáme kostky marinovaného masa bez marinády. Promícháme, aby se trochu zatáhlo a přisypeme nakrájená rajčata. Přihodíme bobkový list, zamícháme, přilijeme 400 ml vody a přiklopíme. Dusíme 45-60 minut, dokud maso a rajčata nezměknou.
5. Vmícháme 3 lžíce drcených rajčat. Pokud by se voda hodně vyvařila, můžeme přidat dalších až 400ml vody. Nechte probublat..
6. Přisypte pokrájené kapie, přiklopte a duste 5 minut. Přidejte cukr, zamíchejte a nechte chvilku probublat.
7. Přisypte brambory s mrkví, přiklopte a duste dalšách pět minut. Po pěti minutách vypněte a stáhněte z plotny.
8. Podáváme s teplou rýží.
9. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat