01 března 2021

🇹🇭 Thajské česnekové kuře 🇹🇭



Co budeme potřebovat?

Kuřecí stehenní řízky - 400g, nakrájení na kousky o velikosti sousta
Kořen čerstvého koriandru - 4 kusy, pokud neseženete kořínky, poslouží i stonky
Česnek - 5 stroužků
Mletý bílý pepř - 2 lžičky
Sůl - 1 lžička
Ústřicová omáčka - 1 lžíce
Rybí omáčka -1 lžíce
Cukr - 1/2 lžičky
Hladká mouka - 200g
Olej na smažení

Jak na to?
1.  Česnek a koriandrové kořínky dáme do hmoždíře a podrtíme. Přidáme ústřicovou a rybí omáčku, sůl a cukr. Promícháme a přidáme k pokrájenému kuřecímu masu.
2. Jednotlivé kousky masa obalíme v mouce.
3. Mezitím v hrnci rozpálíme olej na vyšší střední stupeň. Poznáme třeba tak, že ponoříme dřevěnou hůlku. Pokud se začnou uvolňovat bubliny, jsme na požadované teplotě. Jakmile je dostatečně horký, začneme vkládat kousky masa. Fritujeme doslatova.
4. Poté, co vyndáme kousky z oleje na papírovou utěrku, lehce posolíme.
5. Ozdobíme listy koriandru. Můžeme posypat najemno pokrájeným a dozlatova osmařeným česnekem. Podáváme s rýží nebo dušenou asijskou zeleninou.
6. Dobrou chuť,

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky