Co budeme potřebovat?
Kuře nebo slepice - 1 ks bez ohledu na váhu
Voda - 4 litry
Zázvor - 2 plátky + 1 ks o velikosti cca 10 cm
Jarní cibulka - 1 ks
Cibule - 1+ 1 střední, jedna oloupaná a jedna neoloupaná
Rybí omáčka - 2-3 lžíce, podle chuti, lze v ekvivalentním množství nahradit solí
Hat Nem - 1 lžička
Cukr - 1 lžíce
Skořice celá - 1 špalek, v celku
Koriandr celý - 1 lžíce
Fenykl celý - 1 lžička
Badyán - 3 hvězdičky
Ploché rýžové nudle do polévky - 500g
Na ozdobu a dochucení:
Mungo klíčky - 1 větší hrst
Červená cibule - 1 střední, nakrájená na tenké půlměsíčky
Jarní cibulka - 3 kusy, nakrájená na jemno
Čerstvý koriandr - 1 hrst, nasekaný nebo natrhaný na velikost, jakou máte rádi
Thajská bazalka - 1 hrst, nasekaná nebo natrhaná na velikost, jakou máte rádi
Čili papričky - podle chuti, nakrájené
Limetka - 1 ks, překrájená na čtvrtky
Sriracha
Hoisin
Jak na to?
1. Neoloupanou cibuli a zázvor podélně překrojíme a dáme na rozpálenou pánev. Opečeme z obou stran, dokud nebdou hezky očernalé.Vyndáme z pánve. Cibui oloupeme a překrojíme. Zázvor také překrojíme. Díme do misky na později.
2. Na suché pánvi opražíme badyán, skořici, semínka fenyklu a koriandru, dokud nejsou očernalé. Vyndáme z pánve a přidáme do misky k cibuli a zázvoru.
3. Do hrnce dejte vodu a začnte zahřívat. Mezitím kuře dobře omyjte. Do jeho útrob dejte jarní cibulku a dva plátky zázvoru. Dejte do vody, přidejte oloupanou celou cibuli, sůl, hat nem a nechte lehounce probublávat jednu hodinu. Na hladině bude vznikat pěna. Tu opatrně sbírejte lžící nebo jemným sítkem. Doporučuji si připravit misku se studenou vodou, kam můžete pěnu přenášet. Jde nám o pokudmožno čirý vývar.
4. Po hodině přidáme do hrnce koření, opečenou cibuli a zázvor. Rybí omáčku, sůl a cukr přidáme podle chuti.
5. Rýžové nudle si připravíme podle návodu.
6. Po půl hodině kuře přendáme do mísy s ledovou vodou. Po ochazení přendáme na prkénko a maso okrájíme a pokrájíme nebo natrháme. Vývar scedíme.
7. Do misky na polévku dáme rýžové nudle, pokrájenou jarní cibulku, kuřecí maso, červenou cibuli a pokrájenou čili papričku. Zalijeme vývarek, Přidáme klíčky, čerstvá koriandr a bazalku. Po ruce máme bylinky,srirachu, hoisin a limetku na dochucení polde potřeby a chuti.
8. Dobrou chuť.
27 února 2021
🇻🇳 Phở Gà 🇻🇳
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
🥗 Moje kimchi 🥗
Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...
Nejoblíbenější příspěvky
-
Smažené nudle. Jeden z nejznámějších pokrmů, se kterými se u nás můžete setkat. Co budeme potřebovat? Kuřecí maso, nebo jiné maso - 500g, ...
-
... aneb Korean Fried Chicken. Co budeme potřebovat? Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky) Sů...
-
Co budeme potřebovat? Košilky na gyoza - 1 balení, cca 50 košilek Olej - 1 lžíce Voda - 1/4 hrnku Na náplň: Mleté vepřové maso - 350g Zelí -...
Žádné komentáře:
Okomentovat