15 března 2021

🇯🇵 Smažené nudle udon se sezamem a mletým vepřovým 🇯🇵

 


Rychlý návod v odkazu: Smažené nudle udon se sezamem a mletým vepřovým

Co budeme potřebovat?
Nudle udon - 400g
Sezamový olej - 2 lžičky
Olej - 2 lžíce
Česnek - 3 stroužky, nasekané nahrubo
Zázvor - 4cm, oloupaný, nakrájený na tenké nudličky
Jarní cibulka - 4 kusy, oddělte bílou a zelenou část, obě nakrájejte na jemno a nechte zvlášť
Bílý sezam - 1 lžíce, plus později na ozdobu
Mleté vepřové  400g
Pak choi (nebo brokolice či zelí) - 100g, nakrájené
Sójová omáčka - 70 ml
Mleté čili - 1 lžička

Jak na to?
1. V hrnci přiveďte vodu k varu. Nesnažte se nudle oddělit ručně. Dejte je do vroucí vody a za pomocí kuchyňských kleští jemně pohybujte, dokud se nudle od sebe neoddělí. Vařte podle instrukcí na obale. Sceďte, ochlaďte proudem studené vody, aby se nudle přestaly vařit, nechte okapat. Přilijte sezamový olej a lehcepromíchejte.
2. Na pánvi rozpalte olej. Přidejte česnek, lehce rozvoňte, přidejte bílou část jarní cibulky a zázvor a restujte 10 sekund. Přisypte sezamová semínka a restujte dalších 30 sekund.
3. Směs posuňte kolem okraje pánve a doprostřed dejte mleté maso. Restujte cca minutu, dokud není zcela uvařené. Promíchejte s ostatními ingrediencemi a přisypte zeleninu. Restujte 30 sekund.
4. Přidejte nudle, sojovou omáčku a čili. Restujte, dokud nebude směs promíchaná. Sundejte z plotny.
5. Ozdobte jarní cibulkou a sezamem.
6. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky