... aneb přepuštěné máslo.
Co budeme potřebovat?
Máslo 82% - 1kg, nesolené
Čistá uzavíratelná sklenice
Jak na to?
1. Do hrnce se silným dnem dejte rozpusťte za sálého míchání máslo. Jakmile se na povrchu objeví straženína, snižte tepltu na nižší stupeň. Sraženinu můžete sesbírat kovovým sítkem nebo dál míchejte. Sraženina časem klesne ke dnu.
2. Probublávejte dalších 30 minut. Po tu dobu míchejte, ovšem nedotýkejte se stěn hrnce. Za půl hodiny se na povrchu hrnce vysráží bílkoviny a cukry. Barva je zlatavá, voní máslem.
3. Nejprve sceďte přes jemné kovové síto do čistého hrnce. Následně přes sítko přelijte do připravené uzavíratelné sklenice.
4. Nechte zchladnout. Uchovávejte v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat