27 března 2021

🇰🇷 Dakgangjeong 🇰🇷

 



... aneb Korean Fried Chicken.

Co budeme potřebovat?
Kuřecí křidýlka nebo paličky - 1,5kg (nebo prsní řízky - 1kg, nakrájené na kousky)
Sůl - 1/2 lžičky
Mletý černý pepř - 1/2 lžičky
Zázvor - 2-3cm, oloupaný, nasekaný nadrobno
Tapiokový škrob - 150-200g
Arašídy - 100g, nesolená, nepražené, loupané
Česnek - 4 stroužky, najemno nasekané
Čili papričky  3-4 kusy, sušené, zbavené semínek, nastříhané
Sójová omáčka - 60 ml
Kukuřičný sirup - 120 ml
Rýžový ocet - 1 lžíce
Hořčice - 1 lžíce - volitelné
Třtinový cukr - 1 lžíce
Pražený sezam - 1 lžíce
Olej na smažení

Jak na to?
1. Do misky dáme kuřecí maso, přidáme zázvor, pepř a sůl. Promícháme a dáme na půl hodiny stranou.
2. Na pánvi na vyšší střední stupeň osmahneme cca 30 sekund česnek a čili papričky. Přidáme sójovou omáčku, kukuřičný sirup a rýžový ocet. Několik minut necháme za stálého míchání probublat. Přidejte cukr, za stálého míchání probublejte. Sundejte z plotny a dejte stranou.
3. Do misky dejte škrob. Postupně v něm pečlivě obalte všechny kousky masa. V nádobě hrnci rozpalte olej a postupně osmajněte kousky kuřecího. Aby bylo maso pěkně křupavé, kousky postupně ještě jednou osmahněte, tentokrát dozlatova. Kdyby se kousky kuřecího osmahly jenom jednou, ztratily by po obalení omáčkou svou křupavost.
4. Poté, co dosmažíte kuřecí maso, nasypte arašídy do kovového sítka a ponořte do oleje na 30 sekund. Nechte je okapat od oleje.
5. Omáčku v pánvi rozbublejte, přidejte arašády a kuřecí kousky. Dobře promíchejte. Stáhněte z plotny. Ozdobte praženým sezamem.
6. Můžete podávat s rýží nebo v listu salátu. s jarní cibulkou a kimči.
7. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky