19 února 2021

🇰🇷 Vejce Tteokboki 🇰🇷


Co budeme potřebovat?
Vejce - 8-12 kusů
Cibule - 1 kus
Jarní cibulka - 1 kus
Sůl
Ocet

Pikantní marináda:
Vývar z ančoviček - 1 hrnek - vypomohl jsem si dvěma lžícemi rybí omáčky rozmíchané v hrnku vody
Gochujang (korejská chilli pasta) - 2 lžíce
Gochugaru (korejské chilli vločky) - 3 lžíce
Sójová omáčka - 4 lžíce
Cukr - 2 lžíce
Med - 3 lžíce
Černý pepř - 1 lžička

Jak na to?
1. Zatímco budete připravovat zeleninu, nechte vejce venku za pokojové teploty. Pokrájejte cibuli na hrubo. Najemno nakrájejte jarní cibulku.
2. V hrnci přiveďte vodu k varu, přilejte trochu octa a špetku soli
3. Opatrně vejce vložte do vody, nechte na střední stupeň vařit 7 minut. Zchlaďte studenou vodou.
4. Do hluboké pánve nalijte hrnek vývaru z ančoviček. Přidejte ostatní ingredience na marinádu a pusťte na vyšší střední stupeň.
5. Mezitím oloupejte a omyjte vejce.
6. Jakmile začne marináda pěnit, přidejte cibuli a za občasného míchání nechte vřít 7 minut. Pokud bude omáčka dostatečně hustá, přepněte na nižší střední stupeň a přidejte vejce. Po 2 minutách máte hotovo.
7. Přendejte do hluboké misky a posypte jarní cibulkou.
8. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky