Rychlý návod v odkazu: Knedlíčky mandu
Mandu-pi
Co budeme potřebovat?
hladká mouka - 2 hrnky, cca 500g
voda - 2/3 hrnku
sůl - 1/2 lžičky
Jak na to?
1. V misce smícháme mouku a sůl. Vyhloubíme důlek a vlejeme vodu. Jakmile se voda spojí s moukou, hněteme ručně 5-10 minut.
2. Těsto dáme do pytlíku, aby nevyschlo a necháme v lednici 20-30 minut.
3. Vyjmeme, znovu prohněteme a překrojíme na půl. Jednu polovinu vrátíme do pytlíku, aby těsto nevyschlo.
4. Z druhé poloviny uděláme váleček a rozdělíme na osm dílů. Každý dílek uválíme na kulatou placku o cca 12 cm v průměru. lze i menší. Obvykle 6-8 cm. Osobně jsem dělal tu největší variantu. Na 12-14 cm v průměru z těsta uděláte 16 mandu-pi.
5. Každá mandu-pi je ideálně uprostřed trochu tlustší a k okrajům se ztenčuje.
Pokud připravujeme dopředu, prokládáme strečovou fólií, aby nevyschly. Při plnění okraje potřeme vodou nebo vajíčkem rozmíchaným s vodou. Při spojování okrajů vytváříme vlnovku.
Omáčka na namáčení:
Přidávám dvě varianty, ovšem vše je na vás a na vaší chuti.
Buď můžete smíchat 2 lžíce sojové omáčky, lžíce octa a na kostky nakrájenou cibuli a jalapeňo, nebo smícháte 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce octa, lžička sezamového oleje a trochu sezamu.
Mandu:
Mandu -pi nebo těstíčka na gyoza: - 50-60ks
Mandu -pi nebo těstíčka na gyoza: - 50-60ks
Náplň:
Vepřové mleté - 250g
Hovězí mleté - 250g
Tofu - 250g
Tofu - 250g
Kimči - 250g, najemno nasekané
Pažitka - hrst, najemno nasekaná
Jarní cibulka - 1 střední najemno nasekaná
Česnek - 3 stroužky, pasírované
Zázvor - cca 1 lžička čerstvě nastrouhaného
Gochugaru - 2 lžíce (volitelné)
Sojová omáčka - 2 lžíce
Sůl - 1 lžička
Cukr - 1 lžička
Jak na to?
1. Všechny ingredience dáme do misky a pořádně promícháme.
2. Vezme lžíci a začneme plnit mandu-pi.
3. Připravené knedlíčky osmahneme na pánvi na vyšší střední stupeň.
4. Nejprve odspoda, následně boku. Dejte pozor, abyste neprotrhly těsto.
5. Jakmile jsou dozlatova, vyjměte na talíř.
6. Už jen namočit do omáčky a pochutnat si.
7. Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat