Jen pro zajímavost, slovo mayak v korejštině označuje ilegální drogy a v přeneseném významu nám říká, že to je velice návykové.
Co na to potřebujeme?
Vejce - 8 nebo můžete použít i více
Jarní cibule - 1 celou cca 20 cm
Nepálivé papričky - 1 celou případně můžete použít i celou čili papričku, aby to mělo říz
Zálivka ze sójové omáčky
Sójová omáčka - 1 šálek
Voda - 1 šálek
Cukr - 1/2 šálku
Drcený čerstvý česnek - 1 polévková lžíce
Sezamová semínka - 2 polévkové lžíce
Miska rýže
Vařená rýže - 1 šálek
Sezamový olej – pár kapek na dochucení
Jak na to?
1. Vejce uvařte na měkko či natvrdo. Jak je máte rádi. Oloupejte vejce a odložte stranou.
2. Nakrájejte jarní cibulku a papričku na velmi tenké plátky.
3. Vemte plastovou nádobu. Smíchejte jeden šálek sójové omáčky, jeden šálek vody, půl šálku cukru, lžíci drceného česneku a dvě lžíce sezamu. Pořádně promíchejte.
4. Poté vhoďte do směsi nakrájenou jarní cibulky a chilli papričku.
5. Zamíchtejte a vložte do směsi vložte vařená vejce.
6. Poté zavřete a vložte plastovou nádobu do chladničky. Nechte ho tam uležet 6 hodin (nebo přes noc).
7. Servírování: Do misky dejte vařenou rýži. Vyjměte jedno vejce. Pak si trochu zálivky ze sojové omáčky přidejte také na vejce a rýži. Nakonec zakápněte sezamovým olejem.
8. Dobrou chuť!
Poznámky
Zbytek zálivky ze sójové omáčky můžete znovu použít: Nechte ji povařit a nechte ji vychladnout. Pak přidejte další vařená vejce.
Žádné komentáře:
Okomentovat