Plný vůně a chuti. To je čili olej, který můžete použít na nudle, knedlíčky nebo do omáček.
Co k tomu potřebujeme?
Rostlinný olej - 250ml
Drcené chilli - 125g
Sečuánský pepř- 3 lžičky
Zelený kardamon - 8 tobolek
Bobkový list - 3 kusy
Badyán - 4 hvězdičky
Skořice celá - 1 tyčinka
Sůl - 2 lžičky
Jak na to?
1. Do čisté uzavíratelné sklenice nasypte chilli a sůl.
2. Do suché pánve dejte sečuánský pepř, kardamon, bobkový list, badyán a skořici. Nechte rozvonet, ale pozor ať koření nespálíte.
3. Mezitím v malém hrnci zacnete zahřívat olej na nižší stupeň.
4. Jakmile se koření pěkně rozvoní přesypte ho opatrně do oleje. Koření by mělo zlehka pěnit.
5. Zahřívejte takto pět minut. Obsah hlídejte, aby nezačal bublat víc. Pravidelně promíchejte. Po pěti minutách sundejte z plotny.
6. Nechte chladnou pět minut a sceďte do sklenice s chilli. Ve sklenici promíchejte.
7. K chilli můžete do sklenice přidat použitou skořici, badyán a bobkový list.
8. Nechte vychladnout.
9. Výborné na nudle, knedlíčky nebo do jidel a omáček.
Žádné komentáře:
Okomentovat