04 února 2021

🇰🇷 Karamelizovaný lotosový kořen 🇰🇷

 
Lotosový kořen chutná po kokosu a syrových bramborách a použít ho můžete ve sladkých i slaných pokrmech.  Tenhle jednoduchý recept zvládne každý.

 

Co budeme potřebovat?
Lotosový kořen - 400 g
Ocet- 3 lžíce
Sůl - 1/2 lžičky
Sojová omáčka - 10 lžic
Cukr- 7 lžic
Kukuřičný sirup -  5 lžic, lze nahradit medem
 
Postup:
1. Lotosový kořen očistíme škrabkou a okrojíme konce. Pokrájíme na cca půlcentimetrové plátky.
Pokrájený lotosový kořen dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl všechen pod vodou. Přidáme tři lžíce octa a půl lžičky soli.
2. Jakmile přivedeme k varu, vaříme 10 minut na vyšší střední stupeň. Důvodem je zbavení zemité pachuti. Po deseti minutách zcedíme a necháme okapat.
3. Do volné nádoby nalijeme šálek vody, přidáme 10 lžic sojové omáčky, 7 lžic cukru, 5 lžic kukuřičného sirupu a pořádně promícháme.
4. Směs nalijeme do pánve a přivedeme k varu. Tehdy přidáme i okapaný lotosový kořen. Deset minut necháváme probublávat na vyšší stupeň.
5. Dalších 20 minut vaříme na střední stupeň. Po celou dobu mícháme, aby se nám směs nepřipálila.
Jakmile je směs hustá jako med, sundáme z plotny.
6. Podáváme s rýží.
7. Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky